D.J.W. Lackamp

Foto: familie archief

Werkzaam als boekhouder/administrateur bij de  L.O.V. 

In 2020 is de Stichting een foto album ter beschikking gesteld, dat in het bezit was van de erven van de heer Lackamp. Wij hopen nog wat meer informatie te krijgen of te vinden over de heer Lackamp. We deden  ook navraag bij de kleindochter van Gerrit Pelt. Ze wist hem direct te herinneren als ‘de administrateur die lang voor haar opa heeft gewerkt’. 

Ook zijn kleindochter ging voor ons op zoek naar meer informatie en stelde enkele foto’s ter beschikking. Zij herinnert haar opa als een bezige bij. ‘Een hele zorgzame lieve man. Ik heb hem tot mijn 9e jaar gekend en als kind altijd gedacht dat hij timerman was. Samen met mijn zus logeerden we vaak bij opa en oma in Oosterbeek. Opa had een werkplaats in de bijkeuken waar hij mooie/leuke dingen voor zijn kleinkinderen maakte, altijd van hout. Helaas is er niets van overgebleven wat hij destijds maakte’.

In 1913 trouwde de heer Lackamp met mevrouw M.J.W. Steverding. Hoe lang hij werkzaam is geweest bij de LOV is niet bekend, wel dat hij na het afscheid van de meubelfabriek nieuw werk kreeg bij het Oranje Nassau Oord te Wageningen. Uit alles blijkt dat hij bijzonder geliefd was en vooral zorgzaam voor ieder die hem dierbaar waren.

Oosterbeek, 1952. Foto: Familie archief

Foto: familie archief

Ook kregen we enkele interieurfoto’s toegezonden en waarop nog meubelen te zien zijn, die bewaard zijn gebleven.

Het fotoalbum

Onderstaand plaatsen we enkele foto’s uit het foto album met de daarbij vermelde aantekeningen.