Architect Rob Fels, mede auteur van het boek Gebroeders Fels, architecten, houdt zich bezig met het vervolmaken van de projectmappen van de Gebroeders Fels. Dat levert vaak leuke resultaten op.

Rob ontdekte dat niet alleen architect Hendrik Fels maar ook zijn grootvader architect Jacobus Barend Fels contacten had met de LOV.  Dit blijkt uit een brief van 1932 over ‘een paar flinke ebben houten knoppen’.

Jacobus Barend Fels was ook architect van het Kinderhuis ‘De Heuvels’ in Nunspeet welke hij in opdracht van mejufvrouw M.C. van de Honert uitvoerde.
Uit de gevonden correspondentie kan ook worden opgemaakt dat er sprake was van een selectie wie wel of wie niet in aanmerking kon komen voor dit toenmalige herstellingsoord.

In hoeverre Jacobus Barend Fels de meubelen voor het Kinderhuis ‘De Heuvels’heeft ontworpen, staat niet beschreven evenmin dat ze zijn uitgevoerd door de LOV. Enkele pagina’s uit de brochure plaatsen wij op onze site.

Mogelijk dat u bij het lezen van dit artikel aanvullende informatie heeft.

 

info@erfgoedlov.org 

Literatuur

  • Marcel Teunissen en Rob Fels, dubbele monografie ‘Gebroeders Fels, Architecten’, met Hendrik Fels (1882-1962) Architect BNA.
    ‘Van villa’s in het Westen naar Electriciteitsarchitectuur op de Veluwe’